Företagssalongen

FÖRELÄSNINGAR PROGRAM

Gällde för september 2023. Nya kommer för januari 2024

Förboka via mejl till respektive föreläsare för att vara säker på plats.
Sorterade på starttid. Drop-in i mån av plats.
Kom i god tid: dörrarna är stängda under hela föreläsningarna
.

kl.11.20-11.40 Årets Nyföretagare 2023
Vem blir ÅRETS NYFÖRETAGARE?
Årets Nyföretagare delas ut till en nystartad företagare som genom mod, vilja och passion tagit sina första steg som företagare. Företagaren har redan från start visat på affärsmässighet och har tydliga framtidsmål för sitt entreprenörskap.
Prisutdelare: Nyföretagarcentrum södra Värmland, Lisa Gärdt & SEB, Håkan Eliasson
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: sodravarmland@nyforetagarcentrum.se

kl.11.20-11.40 Använd kraften i storytelling så att folk köper
Ett av de största hindren för dagens webbplatser – är att behålla besökarnas uppmärksamhet tillräckligt länge för att kunna omvandla dem till köpande kunder. Det är inte längre tillräckligt att bara fånga besökarens uppmärksamhet – du måste också behålla den och inspirera dem till att handla. Få en inblick i hur du med storytelling kan ändra ditt sätt att kommunicera på webben, som omedelbart fångar dina besökares intresse och övertygar dem om att köpa.
Decision By Heart, Peter Malmberg
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: peter@decisionbyheart.com

kl.11.20-11.40 Globala kulturella skillnader och likheter
Vad är kultur och varför är det viktigt att veta hur personer från olika kulturer reagerar på samma problem? Min erfarenhet är att varje kultur skiljer sig genom de specifika lösningar de väljer för vissa allmänna problem. Föredraget uttrycker mina personliga tankar och insikter, baserat på 25 års internationellt arbetsliv, efter att ha arbetat med människor från alla kontinenter (utom Antarktis).
Solhaug MFDH, Dag Solhaug
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: dag.solhaug@gmail.com

kl.11.20-11.40 Från Handpappersbruk till Processindustri
Värmland har haft ett 50-tal Massa- och Pappersbruk. Industrin byggdes snabbt upp från 1880-talet. Varför anlades så många träsliperier just i Värmland? Varför övergavs så småningom forsarna för bruken. Hur var arbets- och boendeförhållandena?
Pressmann, Carl Håkansson
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: pressmannab@gmail.com

kl.12.00-12.20 Så når vi framtidens arbetskraft med storytelling
I dagens brus och ständigt föränderliga arbetslandskap krävs det nyskapande tillvägagångssätt för att locka den bästa arbetskraften. Den växande reklamtröttheten har gjort att målgruppen stänger av från generiska budskap. Därför blir konsten att berätta viktigt – genom äkta berättelser som väcker känslor och nyfikenhet kan vi skapa en starkare koppling och leverera innehåll som målgruppen verkligen vill ta del av, och förmå dem till att vilja veta mer om er som arbetsgivare. Lars-Petter Steen har jobbat med Content Marketing och Employer Branding i Stockholm under 15 års tid. Han kommer visa upp praktiska exempel på hur verklighetsbaserad storytelling kan attrahera arbetskraft och bygga intern stolthet samtidigt som den kan förstärka varumärket och driva affären framåt.
Bacill, Lars- Petter Steen
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: info@bacill.se

kl.12.00-12.20 Energi, balans och hälsa!
Om vi stärker vår fysiska och mentala hälsa så har vi roligare och håller bättre i längden. Likaså om vi har balans mellan vad som tar och vad som ger energi så. Om du som individ eller företag inte vet hur ni har det, kom och lyssna på mig!
Energy by Lina, Lina Öqvist
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: energybylina@gmail.com

kl.12.00-12.20 Kommunikation är nyckeln till att försonas med stora förändringar i livet
Livet är fullt av upp och nedgångar och vi får lära oss förvånansvärt lite om hur vi hanterar förluster och förändringar. Under min föreläsning får du veta mer om mod till förändring och konsten att förlåta.
Mialead, Mia Sonnelid
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: mia@mialead.se

kl.12.00-12.20 Nycklarna till effektiva annonser online
Annonserar du i sociala medier eller på olika webbplatser och vill se ett bättre resultat?
Den senaste forskningen visar att vi hittills fokuserat på fel saker. Värdet av att skapa uppmärksamhet har fått en helt ny innebörd. Här går vi igenom hur du ska se på kreativitet, din logotyp, valet av mätvärden och hur du ska planera. Och framförallt – varför valet av kanal avgör om din annons kan skapa uppmärksamhet eller inte.
M Communication, Mikael Dahlgren
Lokal: Erik Gustaf Geijer , plan 3
Förboka plats: mikael.dahlgren@m-communication.se

kl.12.20-13.00 Tipsa och diskutera vad som bör lyftas i media
NWT, Näringslivsjournalist Jonas Klint
Lokal: Journalistrummet/Carl Jonas Love, plan 3
Drop in

kl.12.40-13.00 Så får du fler affärer via Google
Vem vill du att Google ska arbeta åt? Åt dig eller åt dina konkurrenter? Som du vet är konkurrensen om synligheten på nätet stenhård och den som inte håller sig uppdaterad om hur du fångar Googles uppmärksamhet hamnar snabbt efter sina konkurrenter. Föreläsningen riktar sig till dig som vill och kan påverka din synlighet hos Google med hjälp av Seo och Google Ads. Välkommen till 20 minuter med fullt fokus på det senaste inom digital marknadsföring.
Jajja, Andreas Zetterberg
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: andreas.zetterberg@jajja.com

kl.12.40-13.00 Inkluderande arbetsmiljö – hur gör vi?
Många arbetsgivare pratar om vikten av inkludering men har svårt att konkret skapa inkludering. Vi ger dig konkreta tips och verktyg hur du kan skapa en inkluderande arbetsplats som främjar välmående, engagemang, lönsamhet och arbetsgivarvarumärke.
Agera Värmland, Per Hydén
Lokal: Erik Gustaf Geijer , plan 3
Förboka plats: per@ageravarmland.se

kl.12.40-13.00 Klimatkontrakt-ensam är inte stark
Som företag och organisation är klimatutmaningen en överlevnadsfråga – möjligheten att vara relevant när världen ställer om. Karlstads kommun lanserade nu under sommaren lokala klimatkontrakt för företag och organisationer, där företagen står bakom målbilden för ett klimatneutralt Karlstad. När företagen skriver på ett lokalt klimatkontrakt antar man uppgiften att arbeta med egna klimatutmaningar samtidigt som man får tillgång till nätverk, stöttning och inspiration för er att hitta nya strategier och affärsmodeller, som hjälper er att framtidssäkra sitt företag eller organisation.
Karlstads kommun, Charlotte Wedberg och Thomas Skeppstedt
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: thomas.skeppstedt@karlstad.se

kl.12.40-13.00 Fem nycklar till ett välmående och framgångsrikt ledarskap
Att kunna utnyttja sin fulla potential, att maximera sin prestation och samtidigt känna välmående och balans i livet är en utmaning för alla i dagens samhälle. Clarity of Mind utbildar ledare med grund i värdeteori och positiv psykologi. Vad är det som särskilt utmärker de välmående och framgångsrika ledarna?
Clarity of Mind, Magnus Öman
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: magnus.oman@axionova.se

kl.13.20-13.40 Jobba proaktivt med kompetensförsörjning
Skapande av kontaktnät. Aktiviteter tillsammans med andra aktörer. Den attraktiva arbetsplatsen. Betydelsen av NÄRVARANDE & HÄRVARANDE!
Industrisupport, Tina Thörner
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: jessica.agren@industrisupport.com

kl.13.20-13.40 Vill du må bra, få extra energi och balans i livet? Vill du bli en hållbar människa hela livet ut?
Välkommen till en energigivande föreläsning av Petra som berättar om fördelarna med walkntalk i det privata och i arbetslivet
Walkntalkcoachen, Petra Hjerpe
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: petra.hjerpe@walkntalkcoachen.se

kl.13.20-13.40 Företagshemligheter – hur kan man skydda dem och hur kan man agera om någon använder dem olovligen?
Företagshemligheter är en viktig tillgång för företag. Vi kommer ge tips på hur man kan skydda sina företagshemligheter och hur man kan agera om en anställd eller någon annan använder företagets företagshemligheter på ett olovligt sätt.
Advokatbolaget Sjutton34, Karin Kierkegaard
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: karin.kierkegaard@sjutton34.se

kl.13.20-13.40 Bli Karlstads mest cykelvänliga arbetsplats!
Som arbetsgivare kan det vara lönsamt att engagera sig i medarbetarnas resor. Minskat bilresande innebär minskade kostnader, minskad ohälsa och ett stärkt varumärke för företaget eller organisationen om man visar att man tar ansvar för arbetsplatsenens klimatpåverkan och arbetar för ett hållbart resande. För att uppmuntra arbetsplatser som vill göra det lätt att välja cykeln har vi tagit fram konceptet ”Cykelvänlig arbetsplats” som är öppet för alla arbetsplatser i Karlstad.
Karlstads kommun, Mikael Haster, miljösamordnare
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: johanna.hedqvist@karlstad.se

kl.14.00-14.20 Tankar kring utveckling av Skutberget & stressrelaterad ohälsa.
Hur kan vi förena ett växande problem i samhället, med en plats som inbjuder till att förebygga och stärka oss mot just det?
Kan vi förena en besöksanledning med kommuninvånarnas behov?
PhysAct, Lars Klinghagen
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: klinghagen@physact.com

kl.14.00-14.20 Dra åt skogen! Förnybara råvaror och cirkulära affärer – hur svårt kan det vara?
Framtidens produktion är grön och cirkulär. Paper Province samarbetar med 130 företag för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. På Företagssalongen delar vi med oss av kunskap om varför företag behöver ställa om hur man lyckas med en trovärdig marknadsföring med fokus på hållbarhet, med konkreta exempel från näringslivet.
Paper Province, Annica Åman och Peter Edberg
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: annica.aman@paperprovince.com

kl.14.00-14.20 Hur ni får ert företag att Pensionera friska medarbetare!
Håll ner kostnader och öka er omsättning enbart med rätt personalvård. Tips och råd hur ert företag kan få en mer trivsammare och produktiv arbetsplats.
Activ Hälsa, Roger Hallstensson
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: roger@activhalsa.se

INSTÄLLD kl.14.00-14.20 Misslyckas, för att lyckas, vägen till lycka?
Mentors Across, Svante Hektor
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3

kl.14.00-15.00 Få en proffsbild för LinkedIn, SoMe-kanaler, CV eller Press… helt utan kostnad!
Ett professionellt taget foto har en positiv inverkan, och ger ett trovärdigt intryck för dina profilbesökare på LinkedIn, sociala kanaler eller CV. Det visar att du är seriös om din karriär och att du tar dig själv på allvar, att du och ditt företag är värda att investera i! Det är även otroligt uppskattat att ha en uppdaterad pressbild att snabbt kunna skicka ut när det behövs. Varmt välkommen in till vår PopUp-Studio där du får en personlig kort fotografering inkl 1digital bild – helt kostnadsfritt!
Fotograf Anna Granath
Lokal: Carl Jonas Love / Journalistrummet, plan 3
Drop in

kl.14.40-15.00 Riskbaserat beslutsfattande och tillgångshantering
Vi lever idag i en snabbt föränderlig värld där nya hot och möjligheter behöver hanteras. Under föreläsningen kommer ni att få ta del av en ny metod som vi tagit fram för hur ni som företag kan riskhantera era tillgångar och skapa beslutsunderlag för vilket skydd som era tillgångar behöver. Ni kommer även att få en inblick i hur vi hjälpt Trafikverket att med stöd av metoden hanterar sina väg- och järnvägstillgångar (+50 000) i syfte att öka motståndskraften i hela väg- och järnvägsanläggningen.
AddContext, Fredrik Pettersson
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: fredrik@addcontext.se

kl.14.40-15.00 Så bygger du värdefulla relationer genom att nätverka
Ditt kontaktnät är det viktigaste du har, både privat och i yrkeslivet. Vi kommer att dela med oss av tips kring hur du nätverkar framgångsrikt för att få fler affärer och värdefulla kontakter.
Kraft kommunikation & relation och Seleri, Emma Kraft o Cecilia Fjellman Fredholm
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: emma.kraft@kraftkommunikation.se

kl.14.40-15.00 Ta nästa steg i karriären med hjälp av ISE – kurser för yrkesverksamma
Vill du öka dina chanser att ta nästa steg i karriären, få ökad attraktionskraft på arbetsmarknaden samt bidra till ditt företags ökade konkurrenskraft? Låt oss berätta om ISE, ett expertkompetensprogram vid Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet som erbjuder kurser för yrkesverksamma, och hur du kan bredda din kompetens inom digitalisering och datadriven innovation.
CTF: forskare/lektorer Linda Bergkvist och Peter Samuelsson
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: charlotta.andersson@kau.se

kl.14.40-15.00 Goda ambassadörer för en bättre platsutveckling
Vad är goda ambassadörer? Och hur kan goda ambassadörer hjälpa till med platsutveckling?
Torsby kommun, Näringslivsutvecklare, André Liljemark
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: andre.liljemark@torsby.se

kl.15.20 – 15.40 Rekrytera rätt med PulsAnalys
Att hitta personal med rätt kompetens är svårt och att dessutom hitta personal med rätt kompetens och som har de styrkor som du söker är ännu svårare. Hur gör man för att hitta personal som ”passar in” i vårt team och på vårt företag?
Vi lottar dessutom ut 2 st personprofiler med personlig återkoppling bland de anmälda. Värde 3.000 kr/st
MasterCoach / PulsAnalys AB, Catarina Byberg och Mia Wernersson
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats till: catarina.byberg@icloud.com

kl.15.20-15.40 Företagande, att skapa en produkt
Företagsresan från tanke till produkt.
Att göra en produkt med miljö, den cirkulära ekonomin och det hållbara ansvaret som prioritet, i som konsument och tillverkare.
Green Ecostro, Marina Kristiansson
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: marina.kristiansson@ecostro.se

kl.15.20-15.40 Är inflationsoron och räntehöjningar borta i höst?
Kommer inte inflationen att falla som alla prognoser säjer i höst och kommer det mer räntehöjningar trots alla inbromsningar i ekonomin.
Aurora Partners, Peter Östberg
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: peter@aurorapartners.se

kl.15.20-15.40 Hur kan man skapa resultat i ledarskapet med emotionell intelligens?
Chefskap är position och ledarskap är relation. Relationer byggs av förtroende. Knepen för att bygga och skapa goda relationer återfinns i att nyttja din emotionella intelligens och den går att träna upp. Varmt välkommen!
Femade, Ledartränare Linda Bernhardsson
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: linda@femade.se

kl.16.00-16.20 Vinprovning på jobbet? Ja varför inte!
En aktivitet för avdelningen, som inledning på en personalfest, för ledningsgruppen, eller till jubilaren. Antingen kör vi hos er på jobbet eller så ordnar vi lokal. På Företagssalongen kör vi en miniprovning med begränsat antal platser så säkra din plats redan idag. Obs: Ev mindre självkostnad.
Uncorked Wines Sweden, Bernt Gustavsson
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: info@uncorkedwines.se

Det är fri entré till allt denna dag!