Företagssalongen

FÖRELÄSNINGAR PROGRAM

Förboka via mejl till respektive föreläsare för att vara säker på plats.
Sorterade på starttid. Drop-in i mån av plats.
Kom i god tid: dörrarna är stängda under hela föreläsningarna
.

kl.11.20-11.40 Från ”missarnas mästare” till bäst i Europa på bara 16 år
Lyssna till framgångssagan om när italienska Cristina Fogarolli kom till Sverige 2005 som nykär student. Försäljningen av italiensk skinka på Sweden Rock slutade dock i fiasko…. Året efter tog hon istället med sig en Piaggio med espressomaskin och 16 år senare vann Fogarolli priset ” Special Award of Resilence” i Bryssel på Europeiska Franchiseföreningens gala, nu med över 60 kaffemopeder i drift i 4 länder.
Fogarolli, Bosse Wakman
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: bosse.wakman@fogarolli.com

kl.11.20-11.40 Vill du lära dig mer om hur ljud kan påverka din marknadsföring?
Hur låter ditt varumärke? Och varför bör du ha en ljudprofil? Hur kan du nå ut till nya marknader och påverka genom ljud?
Bacill, ​Jennie Henriksson
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: jennie.henriksson@bacill.se

kl.11.20-11.40 Clarity of Mind
Hur kan vi bli mer klartänkta och skapa större värde i vårt beslutsfattande? De flesta tankar hanteras av vår autopilot, vilket gör att vi tenderar att fatta samma sorts beslut om och om igen. Vårt tankemönster påverkar ledarskapet över både oss själva och andra. Hör Magnus Öman berätta om forskningen i tänkandets dynamik kombinerat med egna erfarenheter från ledarskapet.
Axionova Management, Magnus Öman
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: magnus.oman@axionova.se

kl.11.20-11.40 Kommer börsen att vända under 2023?
Trots ökade kostnader på främst energisidan och rådande lågkonjunktur. Kan börsen ändå vända under 2023?
Aurora Partners Peter Östberg
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: peter@aurorapartners.se

kl.12.00-12.20 Rätt systemstöd i osäkra tider!
Varför ska man satsa på digitala verktyg i dagens allvarliga och osäkra världsläge med allt från krig, hög inflation, räntor och elpriser? Är idag rätt tidpunkt för att våga göra investeringar i systemstöd för att effektivisera verksamheten. Vi kommer att ge praktiska tips för hur man kan navigera i dagens turbulenta och osäkra marknad för att hantera skenande kostnader. Exsitec jobbar för att göra arbetsvardagen effektivare och enklare genom att erbjuda ledande, smarta och moderna systemstöd för framtiden.
Exsitec, Filiph Eriksson och Yahia Ibrahim
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: anmäl dig här

kl.12.00-12.20 Kan man sparka anställda?
Det sägs ofta att det är svårt att säga upp och avskeda anställda i Sverige. Är det verkligen så? Hör oss prata om både arbetsgivares möjligheter och arbetstagares rättigheter.
Advokatbolaget Sjutton34, Karin Kierkegaard
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: karin.kierkegaard@sjutton34.se

kl.12.00-12.20 Verifiera ert hållbarhetsarbete och stärk er konkurrenskraft
I en tid där allt fler företag fälls för greenwashing och kraven på hållbarhetrapportering ökar blir det allt viktigare att kunna påvisa sin trovärdighet. Genom att verifiera ert hållbarhetsarbete blir ni transparenta med vad ni gör och visar att ni är pålitliga, vilket stärker er konkurrenskraft och bidrar till att framtidssäkra ert företag. Kom och lyssna på VERIFY Agency som är ackrediterade av Swedac för att verifiera organisationers påståenden.
VERIFY Agency, Sarah Daleke
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: sarah@verifyagency.com

kl.12.00-12.20 Så blir du en skön säljare
Många tycker sälj är ”läskigt” och kallar sig hellre rådgivare eller som i mitt fall transaktionsspecialist. Men hur blir du en omtyckt och behaglig säljare som också levererar resultat?
Businessfriends, Johan Larsson
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: johan.larsson@businessfriends.se

kl.12.20-13.00 Tipsa och diskutera vad som bör lyftas i media
NWT, Näringslivsjournalist
Lokal: Journalistrummet i Carl Jonas Love, plan 3
Endast drop in

kl.12.40-13.00 Så får du fler affärer via Google
Som du vet är konkurrensen om synligheten på nätet stenhård och den som inte håller sig uppdaterad hamnar snabbt efter sina konkurrenter. Föreläsningen riktar sig till dig som vill och kan påverka din synlighet hos Google med hjälp av SEO (sökmotoroptimering) och Google Ads (annonsering). Välkommen till 20 minuter med fullt fokus på det senaste inom digital marknadsföring.
Jajja, Andreas Zetterberg
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: andreas.zetterberg@jajja.com

kl.12.40-13.00 Den gynnsamma kulturen, hur skapar man den?
Som ledare ser du lite längre än många, kanske inte för att du är duktigare, men för att du befinner dig på en plats med större utsikt. En del av det du ser behöver medarbetarna också se, tillsammans behöver ni identifiera målet och sen ta ut riktningen. Vilken kultur i teamet är sedan gynnsam för att ta er dit? Hur skapar ni den gynnsamma kulturen? Lovar inte alla svar, men likväl en puff i rätt riktning! Välkommen!
Mentors Across, Svante Hektor
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: svante.hektor@mentorsacross.se

kl.12.40-13.00 Energianvändning och Hållbart Företagande
Vill du få bättre kännedom om ditt företags energianvändning, öka värdet på ditt företag och stärka din konkurrenskraft? Kom och lyssna på Daniel och Maria, få tips och råd, kanske delta på vårens seminarieserie ”Hållbart Företagande”, nu får du en introduktion till vad seminarieserien innebär. Projekt Miljödriven Tillväxt i Värmland bjuder in företagare till träffar samt personlig vägledning, under seminarieseriens gång, med erfarna miljökonsulter.
Region Värmland, Maria Lindeberg och Daniel Ekström
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: maria.lindeberg@regionvarmland.se

kl.12.40-13.00 En bild säger fler än 1000 ord: ökar kundengagemanget med hjälp av 360° bilder
Framtiden är här: Låt dina kunder, besökare och intressenter uppleva produkter och tjänster med hjälp av 360° bilder och virtuella rundturer. Team360° presenterar webbsidan varmland360.se och berättar hur man som företag och organisation kan skapa engagerade innehåll som sticker ut. Ett föredrag för alla som jobbar med kommunikation, webb, utbildning, digital verksamhetsutveckling mm.
Team360° c/o Bulten Bike, Heiko Bubholz
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: heiko@bultenbike.se

kl.13.20-13.40 Fritidsbankens otroliga resa, från idé till rikstäckande på 10 år
David berättar om resan från första Fritidsbanken till en rikstäckande verksamhet som sysselsätter över 1000 personer runt om i Sverige. Att bygga en verksamhet från grunden på ett sätt som ingen annan tidigare gjort och där hållbarhet står i fokus. Verksamheten tenderar att attrahera såväl företag och deras anställda, som besöksnäringen i kommuner för sitt bidra till ett levande centrum. En värmländsk social innovation som kan komma att bli en självklar samhällsfunktion i alla svenska kommuner.
Fritidsbanken Sverige, David Mathiasson Verksamhetschef
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: david@fritidsbanken.se

kl.13.20-13.40 Hur skyddar man sig mot utpressningsvirus – och vad gör jag om jag redan är drabbad?
Risken för utpressningsvirus (ransomware) är mycket större än många företag förstår. 1 av 10 små och medelstora bolag drabbas varje år till mycket stora kostnader. Det har länge saknats effektiva skydd, men tack vare ett tekniskt språng finns nu en AI-baserad teknik som ger ett dramatiskt bättre skydd även för små och medelstora bolag.
Speja, Lars Gezelius
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: lars@speja.co

kl.13.20-13.40 Kompetensförsörjning på ett annorlunda sätt
Tänk om ni kunde få de anställda att trivas bättre och bättre för varje dag som går? Tänk om ni kunde få fler ansökningar till de annonser ni redan lägger tid på för företagets räkning? Vi kommer att dela med oss av nycklar, analyser och tips från flera bruksorter och industrier i Mellansverige. Varmt välkomna!
Effect Innovation, Cherin Nilsson och Johanna Rickan
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: cherin@effectinnovation.se

kl.13.20-13.40 Vill du må bra, få extra energi och balans i livet?
Kom och lyssna på en energigivande föreläsning där jag lyfter de stora fördelarna med walkntalk både i arbetslivet och privat. Jag vill bidra med kunskap, energi och inspiration som gör att du blir mer nyfiken på att vilja använda detta mer i din vardag på olika sätt
Walkntalkcoachen, Petra Hjerpe
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: petra.hjerpe@walkntalkcoachen.se

kl.14.00-14.20 Karriärsbyte mitt i livet
Tina berättar om betydelsen av att förstå och drivas fokuserat av sitt VARFÖR. Jag kommer berätta om hur jag planerar, styr upp och agerar för att följa min inre kompass och skapa arbetsglädje i det jag gör. Idag är jag en del av Industrisupports resa för att bredda och utveckla sina tjänster inom rekrytering, bemanning och HR. Till er som kommer och lyssnar; förbered er på en överraskning.
Industrisupport, Tina Thörner
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: tina.thorner@industrisupport.com

kl.14.00-14.20 Kvalitet? Nej tack, det har vi inte tid med!
Är du intresserad av hur kvalitet och ledarskap kan öka företagets vinst och omsättning? Låter höga vinster och gott rykte intressant? Välkommen att lyssna till Calle Liverfors som har jobbat med Strategi, ledarskap och kvalitet på Volvo, Vestas och Bombardier och hjälpt över 20 företag att gå från lågpresterande till högpresterande. Han kommer berätta om vad som driver kvalitetsbristkostnaderna och hur systematiskt kan sänka dem.
Liverfors Consulting, Calle Liverfors
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: carl@liverfors.se

kl.14.00-14.20 Nya Nordic Season – Hockeyns grogrund, sociala värden och idrottsturism i Värmland
Färjestad BK Hockeyallians gör en rejäl nysatsning med start den här säsongen. Bland annat har Färjestad CCM Hockey Camp blivit en del av Hockeyalliansens arrangemangskoncept. Satsningen stärker och förtydligar den ursprungliga visionen om hockeyns grogrund, sociala värden och idrottsturism i Värmland, där antalet deltagare i konceptet Nordic Season redan år 1 ökar till drygt 7 000 spelare med tillhörande familjer och andra medresenärer som besöker Värmland. Här finns möjlighet för företag att nå en stor spännande målgrupp tillsammans en verksamhet som arbetar för ungdomsidrottens bredd, kvalitet och mångfald.
Färjestad BK Hockeyallians, Oliver Sundblad och Daniel Samuelsson
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: oliver.sundblad@farjestadsbk.se

kl.14.00-14.20 Priset vi får betala för att byta logotyp
Vad vinner vi på att byta eller ändra vår logotyp? Blir vi intressantare och stärker vårt varumärke? Eller är det bara en kostnad? Vad händer egentligen när vi byter, moderniserar eller hottar upp den? Är priset högre än vi anar? Här tittar vi närmar på logotypens syfte och vad som krävs för att den ska kunna bidra till kännedom och affärer.
M Communication, Mikael Dahlgren
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: mikael.dahlgren@m-communication.se

kl.14.40-15.00 Företag som mår bra levererar bra
En föreläsning om motivation, självledarskap och behållarkultur med intressanta inspel om roten till dessa grundstenar. Vi bjuder på värdefulla insikter och exempel på områden som påverkar team och individers prestationsvilja och med det verksamhetens framgång, hållbarhet och effektivitet. Kunskaper som du som arbetsgivare, chef eller HR kan ta med dig i ditt dagliga arbete.
Acting HR, Kristin Hessel
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: tommy.bang@actinghr.se

kl.14.40-15.00 Vem vill du prata med och varför?
När det gäller tjänster och gentjänster kan din rekommendation av en annan person leda till att han eller hon rekommenderar dig tillbaka. Bygg förtroende, fundera på i vilka grupper dina önskvärda kunder finns och ta kontakt. Tycker du att det är svårt? Vill du ha lite tips hur du tar kontakt med företag som du vill jobba med och bygger förtroende, kom och lyssna på mig.
Mialead, Mia Sonnelid
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: mia@mialead.se

kl.14.40-15.00 Energifyllda och balanserade människor
”De som tror att de inte har tid med fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom”. Som Wellnesscoach kommer jag på ett underhållande sätt berätta för er om fördelarna för dig som privatperson/företagare med att ha rätt balans mellan energi in och energi ut, för att uppnå en god hälsa och ett gött liv. Vågar du missa dessa gratisråd?
Energy by Lina, Lina Öqvist
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: energybylina@gmail.comInst

kl.15.20-15.40 Stolta, glada och engagerade medarbetare – så stärker du ditt arbetsgivarvarumärke
HR + kommunikation = sant. Vi berättar om de viktigaste sakerna för att få medarbetarna att må bra och ha kul på jobbet.
Kraft kommunikation, Emma Kraft och Johanna Nilsson
Lokal: Erik Gustaf Geijer, plan 3
Förboka plats: emma.kraft@kraftkommunikation.se

kl.15.20-15.40 Företagare! Så här kan du bidra till ett socialt hållbart samhälle!
Alla vill inte/ kan inte träna på sina friskvårdstimmar. Ge dina anställda en möjlighet till volontärarbete. På så sätt bidrar du till dina anställdas välmående och till ett socialt hållbart samhälle.
Röda Korset, Margareta Tillman
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: margareta.tillman@telia.com

kl.15.20-15.40 Belastningsskador
Hur kan man förebygga och undvika belastningsskador. Vet du eller ditt företag hur man bör arbeta förebyggande.
Wermkon, Lena Jonsson och Activ Hälsa, Roger Hallstensson
Lokal: Empiren, plan 4
Förboka plats: roger@activhalsa.se

kl.15.20-15.40 ”Livet skall inte levas slätstruket; det skall levas långrandigt”
En kort föreläsning om vad som händer om du vågar lämna din comfort zone.
Andreas Slätt
Lokal: Handelskammaren, plan 3
Förboka plats: andreas.slatt@gmail.com


Det är fri entré till allt denna dag!